Witam mam pytanie internet mam od lokalnego dostawcy, chcę aby aby kabel od mojego dostawcy był wpięty jako WAN do routera, komputer chciałbym połączyć przez LAN (mam drugi kabel rj-45 do komputera) oraz skonfigurować wi-fi dla 2 telefonów . Wcześniej próbowałem po omacku ale nie wszystko działało jak trzeba ;/ gdy ktoś korzystał z internetu na pc stacjonarnym to nie łączył wtedy nic po wi-fi (był połączony ale nie przydzielał adresu).
Podłącz to tak żeby był internet na komputerze. Uruchom cmd i wpisz IPCONFIG/ALL
Wynik wklej na forum.
Screen ipconfig
Sorry że przez link ale nie chciał mi wrzucić pliku na serwer forum ;/
Post poprawiłem //Heinz
Podłącz kabel od dostawcy do routera. Komputer do portu LAN. Na stronie konfiguracyjnej routera w zakładce network - WAN ustaw dynamic IP i sklonuj adres MAC.
I to wszystko ? Czy jak wykonam te kroki dostanę dalsze instrukcje ?
Powinno zadziałać
MAC podaj ten: 00:0E:2E:CA:16:70
Po kilku dniach użytkowania mam taki oto problem, gdy zabezpieczę sieć hasłem wszystko hula lecz jakimś czasie router nie chce łączyć się z urządzeniami przez Wi-Fi. Dokładniej rzecz mówiąc na 3 telefonach ten sam problem widzę moją sieć (zapisaną i zabezpieczoną hasłem) ale gdy daje połącz nic się nie dzieje gdy usunę hasło to od razu się łączą wszystkie 3 telefony. Jakieś pomysły ? :-\
Oprogramowanie na routerze masz najnowsze dostępne na stronie producenta?
Firmware Version: 3.7.1 Build 080904 Rel.62330n
Hardware Version: WR543G v2 08118989
TL-WR543G v2_080904 Ten jest na stronie więc raczej mało aktualny :-[
Może ktoś podpowiedzieć jak zrobić tą aktualizacje w moim modelu ?
Te routery są wycofane już z produkcji przez producenta. Soft masz aktualny.
No to skoro nie wina softu to co może być przyczyną ?